Beauty Visage maska hialuronowa

Produktów na stanie: 2
Wysyłamy w: 24 godziny
Cena: 5,19 zł 5.19
Cena w innych sklepach: 5,19 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fitokosmetik
Kod: FITO146 4680038241307 25ml

Opis



Opis produktu

Hialuronowa maska w płachcie działa na zasadzie iniekcji: natychmiast przenika w skórę, nasyca ją wilgocią na wszystkich poziomach. Szybki i widoczny efekt!
Intensywny nawilżający koktajl na bazie kwasu hialuronowego, nawilżającego serum i ceramidów wygładza drobne zmarszczki, nadaje elastyczność i tonuje skórę, eliminuje ślady zmęczenia, odświeża, utrzymuje niezbędną równowagę wilgotności do 48 godzin.



Rezultat

98,1% bardziej nawilżona skóra
94,3% bardziej elastyczna
93,3% zredukowane zmarszczki
*Na podstawie badań, w których dobrowolnie wzięło udział 105 kobiet w wieku od 20 do 65 lat.



Zalety

Jedna aplikacja maski odpowiada 1-3 zabiegom pielęgnacyjnym na twarz.
Jedyne maski zawierające w swoim składzie innowacyjne składniki.
Formuły masek zawierają złożoną strukturę, składniki której dopełniają i wzbogacają wzajemne działanie. Te składniki posiadają taki rozmiar cząsteczki, która jest w stanie przeniknąć w skórę tak głęboko, jak to tylko możliwe.



Sposób użycia

Otwórz opakowanie i odwiń maskę. Załóż maskę na czystą twarz. Po 10-15 minutach usuń maskę, rozprowadzać pozostałości za pomocą lekkich ruchów masujących na skórze i pozostawić do całkowitego wchłonięcia.



Skład

Aqua, Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli), Helichrysum Stoechas Extract (ekstrakt z kocanki), Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza), Oenothera Biennis Oil (olej z wisiołka), Hyaluronic Acid (kwsa hialuronowy), Glycosphingolipids / Phoppholipids (fosfolipydy), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alkohol.



Składniki aktywne

Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli) - Składnik silnie antyoksydacyjny, tzw. "wymiatacz wolnych rodników", rozjaśniający, przeciwzapalny, gojący, łagodzący, wzmacniający skórę i naczynia krwionośne, nawilżający, oczyszczający i detoksykujący. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zaskórników i wyprysków, koi podrażnienia, zaczerwienienie skóry, poprawia koloryt bladej, poszarzałej i zmęczonej cery, likwiduje przebarwienia, poprawia jędrność i elastyczność, stymuluje niezbędne procesy metaboliczne.

Stoechas Extract (ekstrakt z kocanki) - Ekstraktem z kocanki wzbogaca się m.in. preparaty dla cery naczynkowej, zaczerwienionej, delikatnej i podrażnionej, zasinionej, z wybroczynami podskórnymi; dla cery dojrzałej, zniszczonej, z trądzikiem różowatym i pospolitym, z bliznami pourazowymi i potrądzikowymi; jako kuracja wspomagająca gojenie po peelingach i innych inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. Ekstrakt ma działanie przeciwutleniające. Głównymi odpowiedzialnymi za aktywność przeciwutleniającą kwiatów kocanki są flawonoidy i acetofenony. Za działanie przeciwbakteryjne ekstraktu z kocanki decydują zawarte w nim flawonoidy, terpenoidy, kwasy fenolowe, chinony i inne związki polifenolowe.

Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza) - Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, zmiękcza i wygładza

Oenothera Biennis Oil (olej z wisiołka) - jest to jedyny olej, który zawiera 9% GLA i aż 73% kwasu cis-linolowego, dlatego wiesiołka można uważać za najbogatsze naturalne źródło biologicznie aktywnej witaminy F. Zawarta w oleju witamina E, jako silny antyoksydant, chroni komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników. Z łatwością przenika w głąb skóry, działa regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry.

Hyaluronic Acid (kwsa hialuronowy) - przede wszystkim wykorzystywany jest w kosmetyce do wypełnienia zmarszczek, wygładzania, nawilżania, ujędrniania, napinania i zmniejszania porów, regeneracji skóry czy poprawiania konturu twarzy. Stosuje się go w kremach do twarzy i ciała, nawilżających żelach i serum, koncentratach i maseczkach nawilżających, ujędrniających.



Informacje dodatkowe

Objętość: 25ml
Status produktu – kosmetyk
Kraj pochodzenia: Federacja Rosyjska
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl