Beauty Visage maska do twarzy owocowy peeling

Produktów na stanie: 4
Wysyłamy w: 24 godziny
Cena: 5,19 zł 5.19
Cena w innych sklepach: 5,19 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fitokosmetik
Kod: FITO151 4680038241406 25ml

Opis



Opis produktu

Micelarna maska w płachcie działa na zasadzie profesjonalnego peelingu z AHA kwasami: natychmiast oczyszcza i odnawia skórę, redukuje drobne zmarszczki, wyrównuje relief skóry, nadaje świeży wygląd. Szybki i widoczny efekt! Delikatna formuła na bazie alfa-hydrokwasów, chitozanu i soku z aloesu delikatnie złuszcza, eliminuje niedoskonałości, wygładza, odświeża, odmładza i zwiększa elastyczność skóry.



Rezultat

98,1% odnowiona skóra
88,2 % skóra bardziej gładka i równa
97,1% bardziej promienna, świeża i zadbana
*Na podstawie badań, w których dobrowolnie wzięło udział 105 kobiet w wieku od 20 do 65 lat.



Zalety

Jedna aplikacja maski odpowiada 1-3 zabiegom pielęgnacyjnym na twarz.
Jedyne maski zawierające w swoim składzie innowacyjne składniki.
Formuły masek zawierają złożoną strukturę, składniki której dopełniają i wzbogacają wzajemne działanie. Te składniki posiadają taki rozmiar cząsteczki, która jest w stanie przeniknąć w skórę tak głęboko, jak to tylko możliwe.



Sposób użycia

Otwórz opakowanie i odwiń maskę. Załóż maskę na czystą twarz. Po 10-15 minutach usuń maskę, rozprowadzać pozostałości za pomocą lekkich ruchów masujących na skórze i pozostawić do całkowitego wchłonięcia.



Skład

Aqua, Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli), Helichrysum Stoechas Extract (ekstrakt z kwiatów kocanki), Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza), Chitosan (Chitozan), Aloe Barbadensis Leaf Juice (sok z liści aloesu), Lactic Acid (kwas mlekowy), Citric Acid (kwas cytrynowy), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alkohol.



Składniki aktywne

Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli) - Składnik silnie antyoksydacyjny, tzw. "wymiatacz wolnych rodników", rozjaśniający, przeciwzapalny, gojący, łagodzący, wzmacniający skórę i naczynia krwionośne, nawilżający, oczyszczający i detoksykujący. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zaskórników i wyprysków, koi podrażnienia, zaczerwienienie skóry, poprawia koloryt bladej, poszarzałej i zmęczonej cery, likwiduje przebarwienia, poprawia jędrność i elastyczność, stymuluje niezbędne procesy metaboliczne.

Helichrysum Stoechas Extract (ekstrakt z kwiatów kocanki - ekstraktem z kocanki wzbogaca się m.in. preparaty dla cery naczynkowej, zaczerwienionej, delikatnej i podrażnionej, zasinionej, z wybroczynami podskórnymi; dla cery dojrzałej, zniszczonej, z trądzikiem różowatym i pospolitym, z bliznami pourazowymi i potrądzikowymi; jako kuracja wspomagająca gojenie po peelingach i innych inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. Ekstrakt ma działanie przeciwutleniające. Głównymi odpowiedzialnymi za aktywność przeciwutleniającą kwiatów kocanki są flawonoidy i acetofenony.

Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza) - zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę, zmiękcza i wygładza

Chitosan (Chitozan) - Struktura chemiczna chitosanu zbliżona jest do kwasu hialuronowego. Dzięki tej budowie hamuje między innymi rozwój mikroorganizmów oraz przyspiesza gojenie ran, co jest efektem stymulacji komórek układu odpornościowego. Preparaty z chitosanem tworzą na skórze delikatną warstwę ochronną zabezpieczającą przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych oraz skutecznie zatrzymującą wodę w skórze. Silne właściwości nawilżające powodują też, że jest chętnie używany jako składnik kosmetyków pielęgnacyjnych.

Aloe Barbadensis Leaf Juice (sok z liści aloesu) - Aloes wykazuje silne właściwości lecznicze, w kosmetyce nie tylko pomaga, ale wręcz leczy niektóre dolegliwości, np stany zapalne skóry, spojówek, poparzenia, ukąszenia, np. przez osy, zmiany wirusowe, np. opryszczkę, uczulenia i podrażnienia. Działa silnie przeciwbólowo, kojąco, gojąco, przeciwobrzękowo, oczyszczająco, niezastąpiony po depilacji i poparzeniach, ranach, otarciach, siniakach, żylakach. Dodatkowo ma działanie nawilżające, jest humektantem.

Lactic Acid (kwas mlekowy) - Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Kwas mlekowy stosuje się głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej.



Informacje dodatkowe

Objętość: 25ml
Status produktu – kosmetyk
Kraj pochodzenia: Federacja Rosyjska
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl