Beauty Visage maska placentowa lifting

Produktów na stanie: 2
Wysyłamy w: 24 godziny
Cena: 5,19 zł 5.19
Cena w innych sklepach: 5,19 zł
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fitokosmetik
Kod: FITO150 4680038241383 25ml

Opis



Opis produktu

Placentowa maska w płachcie działa na zasadzie konturowania twarzy: natychmiast przenika we wszystkie warstwy skóry, wypełnia zmarszczki, podciąga owal twarzy, wygładza i nawilża. Szybki i widoczny efekt! Innowacyjna aktywna formuła na bazie dwóch kwasów hialuronowych z aminokwasami i elastyną, posiada potężny efekt odmładzający, zwiększa elastyczność, tonus skóry, głęboko odżywia i regeneruje.



Rezultat

96,2% bardziej młoda i gładka skóra
98,1% bardziej nawilżona
94,3% bardziej elastyczna
*Na podstawie badań, w których dobrowolnie wzięło udział 105 kobiet w wieku od 20 do 65 lat.



Zalety

Jedna aplikacja maski odpowiada 1-3 zabiegom pielęgnacyjnym na twarz.
Jedyne maski zawierające w swoim składzie innowacyjne składniki.
Formuły masek zawierają złożoną strukturę, składniki której dopełniają i wzbogacają wzajemne działanie. Te składniki posiadają taki rozmiar cząsteczki, która jest w stanie przeniknąć w skórę tak głęboko, jak to tylko możliwe.



Sposób użycia

Otwórz opakowanie i odwiń maskę. Załóż maskę na czystą twarz. Po 10-15 minutach usuń maskę, rozprowadzać pozostałości za pomocą lekkich ruchów masujących na skórze i pozostawić do całkowitego wchłonięcia.



Skład

Aqua, Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli), Helichrysum Stoechas Extract (ekstrakt z kwiatów kocanki), Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza), Oenothera Biennis Oil (olej z wisiołka), Hydrolized Placental Extrakt (placental), Silk Amino Acids (aminokwasy jedwabiu), Hydrolyzed Elastin (elastyna hidrolizowana), Glycosphingolipids / Phospholipids (fosfolipidy), Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer,Parfum, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alkohol.



Składniki aktywne

Vitis Vinifera Leaf Water (wyciąg z liści winorośli) - Składnik silnie antyoksydacyjny, tzw. "wymiatacz wolnych rodników", rozjaśniający, przeciwzapalny, gojący, łagodzący, wzmacniający skórę i naczynia krwionośne, nawilżający, oczyszczający i detoksykujący. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zaskórników i wyprysków, koi podrażnienia, zaczerwienienie skóry, poprawia koloryt bladej, poszarzałej i zmęczonej cery, likwiduje przebarwienia, poprawia jędrność i elastyczność, stymuluje niezbędne procesy metaboliczne.

Helichrysum Stoechas Extract (ekstrakt z kwiatów kocanki - ekstraktem z kocanki wzbogaca się m.in. preparaty dla cery naczynkowej, zaczerwienionej, delikatnej i podrażnionej, zasinionej, z wybroczynami podskórnymi; dla cery dojrzałej, zniszczonej, z trądzikiem różowatym i pospolitym, z bliznami pourazowymi i potrądzikowymi; jako kuracja wspomagająca gojenie po peelingach i innych inwazyjnych zabiegach kosmetycznych. Ekstrakt ma działanie przeciwutleniające. Głównymi odpowiedzialnymi za aktywność przeciwutleniającą kwiatów kocanki są flawonoidy i acetofenony.

Carthamus Tinctorius Seed Oil (olej z nasion krokosza) - zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę, zmiękcza i wygładza

Oenothera Biennis Oil (olej z wisiołka) - jest to jedyny olej, który zawiera 9% GLA i aż 73% kwasu cis-linolowego, dlatego wiesiołka można uważać za najbogatsze naturalne źródło biologicznie aktywnej witaminy F. Zawarta w oleju witamina E, jako silny antyoksydant, chroni komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników. Z łatwością przenika w głąb skóry, działa regulująco, przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i ochronnie oraz przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry. Wpływa również korzystnie na krążenie krwi, a więc i strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje ładniejszy koloryt. Olej z wiesiołka stosowany jest w leczeniu wszelkiego typu podrażnień skóry, atopowym zapaleniu, egzemy, łuszczycy, świerzbiączce, łupieżu, wypadaniu włosów i łamliwości paznokci. Wspomaga także leczenie trądziku młodzieńczego.

Hyaluronic Acid (kwas hialuronowy) - przede wszystkim wykorzystywany jest w kosmetyce do wypełnienia zmarszczek, wygładzania, nawilżania, ujędrniania, napinania i zmniejszania porów, regeneracji skóry czy poprawiania konturu twarzy. Stosuje się go w kremach do twarzy i ciała, nawilżających żelach i serum, koncentratach i maseczkach nawilżających, ujędrniających. Wykazuje także lekkie działanie gojące.

Silk Amino Acids (aminokwasy jedwabiu) - utrzymuje wodę, dzięki czemu nawilża skórę. Alanina i glicyna mają dobre właściwości nawilżające i regeneracyjne. Trzecim znaczącym aminokwasem jedwabiu jest seryna, posiadająca zdolność wiązania wody i tworzenia ochronnego i nieokluzyjnego filmu na powierzchni skóry. Jedwab poprawia metabolizm komórek skóry, przeciwdziała przebarwieniom, nadaje skórze gładkość.

Hydrolyzed Elastin (elastyna hidrolizowana) - Elastyna jest obok kolagenu bardzo ważnym składnikiem kosmetyków, wykazuje działanie wzmacniające skórę, przeciwzmarszczkowe, prowokuje skórę do samodzielnej, zwiększonej syntezy elastyny. Jak sama nazwa wskazuje, przede wszystkim odpowiada za sprężystość, jędrność i elastyczność skóry, zapobiega jej utracie, tworząc delikatną, napinającą błonkę. Nawilża i utrzymuje wodę w skórze. Wygładza, działa także na włosy, zapobiega elektryzowaniu i odbudowuje uszkodzenia. Pochłania również promieniowanie UV, a także wykazuje działanie zmniejszające właściwości drażniące anionowych detergentów. Działa na powierzchni skóry, w przeciwieństwie do niezhydrolizowanej elastyny, nie wnika zbyt głęboko.



Informcje dodatkowe

Objętość: 25ml
Status produktu – kosmetyk
Kraj pochodzenia: Federacja Rosyjska
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl